28.02.2024

С изложбата „60 години Художествена галерия – Добрич” галерията отбелязва празника си

На 18 май 2023 г. от 18 ч. официално ще бъде отбелязана 60-ата годишнина от създаването на една от най-значимите културни институции в Добрич – Художествена галерия. В продължение на десетилетия галерията организира изложби, форуми и събития за популяризиране на българско изобразително изкуство. Провеждането на общи художествени изложби „Земята и хората“ (1966-1987), пленерите „Хартията“, кураторските проекти и самостоятелните изложби я утвърждават като средище на културата със свой облик и влияние в художествения живот на страната. „Естествено е желанието на настоящия екип на галерията за надграждане и доразвиване на тази традиция в контекста на съвременните тенденции в изкуството”, казват оттам.
Акцент в честванията е изложбата „60 години Художествена галерия – Добрич“, в която са поканени художници – приятели на галерията, съпричастни с дейността и развитието ѝ.
„В продължение на няколко месеца чрез ретроспективни публикации запознавахме с важни периоди от художествения живот в града ни. Припомнихме ключови събития от историята на галерията, изтъкнати личности и художници, допринесли за формирането на богатата колекция на Художествена галерия в Добрич. Време е да празнуваме!”, е поканата на екипа на галерията. ДТ

Print Friendly, PDF & Email