28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

С благотворителен концерт в Добрич събират средства за ранени деца в Украйна

Благотворителен концерт в подкрепа на ранени деца в Украйна се организира в Добрич по инициатива на българо-украинското дружество „Добруджа – Украйна”.
Концерът ще се проведе днес от 18 ч. в залата на общинския младежки център „Захари Стоянов“. В него ще участват украински и български танцови групи и певци.. „Благотворителният концерт се организира по инициатива на Кристина Северина  – популярна певица и музикант от Украйна” – съобщи Олена Димитрова, председател на дружеството „Добруджа – Украйна”. Тя е пристигнала в Добрич в началото на април и се е обърнала с молба за съдействие към Кризисния център в Добрич, за да се организира концерт с участието на талантливи деца и групи от Украйна и България, а със събраните средства да бъдат закупени лекарства и медицински материали за лечение на ранените деца в Украйна.
Кристина Северина е направила връзката с деца от украински музикални и танцови групи от градове като Киев и Харков, които са евакуирани в България „Добруджа – Украйна”.
Димитрова уочнява, че няма да има билети за концерта, ще има поставени кутии за дарения и всеки, посетил музикалната проява, според възможностите си, а даде своята лепта, както казва тя, за ранените деца в Украйна.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email