16.04.2024

Съдът остави в ареста мъжът, обвинен за убийството на жена, открита в септична яма

Жертва на тежкото престъпление, извършено в началото на месеца, е жена на 31 години от Варна, с която обвиняемият имал връзка

Съдът във Варна вчера остави в ареста 39-годишния Ивайло П., който е обвиняем за убийство, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд в града.

От прокуратурата припомнят, че жертва на тежкото престъпление, извършено в началото на януари 2023 година, е жена на 31 години от Варна, с която обвиняемият имал връзка. Тя била издирвана от органите на МВР по сигнал от майка ѝ, че е в неизвестност от 1 януари.

В хода на издирвателните действия са събрани достатъчно доказателства за това, че жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Извършено е претърсване в имота, обитаван от обвиняемия. Там е намерено тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Извършената съдебномедицинска експертиза показала, че по тялото на жената има множество травматични увреждания, вероятно получени в резултат от нанесен ѝ побой. Обвиняемият бе задържан в петък.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Още преди изчезването на младата жена от Варна, която беше намерена мъртва, е имало сигнали за домашно насилие от страна на приятеля й. Била е изготвена ограничителна заповед спрямо него, която самата жертва не е спазвала и се е прибирала при него, разкриха от полицията в града, съобщи NOVA.

Тялото на жертвата е открито в къща в местността Евксиноград. От полицията уточняват, че са събрани доказателства за съпричастността на заподозрения към извършеното престъпление.

Жертвата е била пребита до смърт с тъп предмет, установени са множество травми в областта на гръдния кош, които са причинили увреждане на белите дробове. Двамата не са живели заедно за постоянно, скандалите са били чести, последвани от раздели и събирания.

Докато намерят тялото на младата жена, скрито в ямата, е претърсен голям периметър гористи местности, шахти, изоставени постройки, разпитани са десетки близки на двамата. В крайна сметка единствено находчивостта на полицейските служители разплита загадката.

За обвинения има данни, че е наркозависим, каза директорът на Областна дирекция на МВР във Варна старши комисар Атанас Михов. В хода на издирването са били посетени наркодилъри, някои от които са били задържани.

Иво не е признал вината си, не е съдействал на полицаите, които претърсили големия двор метър по метър. Има съмнения, че жертвата също е приемала упойващи вещества.

Print Friendly, PDF & Email