07.07.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Стрелецът от Тексас предупредил в мрежата минути, преди да убие 19 деца

Стрелецът, който уби 19 деца и двама учители в начално училище в Увалде, щата Тексас, е предупредил в социалните мрежи минути преди атаката, че ще стреля в училище.
Губернаторът на щата Тексас Грег Абът, на пресконференция с участието на още политици от републиканската партия, каза, че 18-годишният Салвадор Рамос, който уби 19 деца и двама учители в основно училище в Увалде и баба си, е предупредил в социалните мрежи преди атаката, че ще стреля в училището.
Около 30 минути преди нападението Рамос е изпратил три съобщения в социалните мрежи. Според Грег Абът той е публикувал, че ще застреля баба си, а след това – че ще стреля и в основното училище.
Говорителят на Фейсбук Анди Стоун казва, че съобщенията, които е публикувал стрелецът, са били изпратени като лични и са открити след случилата се трагедия, но демократът Бето О’Рурк, който ще се бори срещу републиканеца Грег Абът на тазгодишните избори, прекъсна пресконференция за стрелбата в училището с остри обвинения към привържениците на оръжейното лоби и се наложи да бъде изведен.
Сочейки с пръст към сцената, Бето О’Рурк заяви, че това ще продължи да се случва в Америка, „докато някой не се застъпи за децата на тази държава“.

Print Friendly, PDF & Email