19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Спортният министър награди варненския тенис талант Пьотр Нестеров


Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди младите български тенисисти с призови класирания от големи първенства.
Почетен плакет от спортния министър получи варненският тенисист Пьотр Нестеров, който завоюва сребърен медал на Европейското лично първенство по тенис за юноши до 18 г. в Клостерс (Швейцария), а в турнира на двойки на US Open при юношите достигна до финалната среща.
За принос към успехите на Пьотр бе отличен и неговият треньор Кристиян Илиев.
Йоана Константинова, Ивона Савекова и Росица Денчева също получиха награди от министър Кузманов. На Световното първенство до 14 годините българките заеха второто място в отборната надпревара, а Европейския шампионат за същата възрастова група Константинова и Денчева триумфираха с титлата на двойки. Почетен плакет получи и треньорът Велиан Бакалов. Наставникът отбеляза, че това е едно от най-силните лета за младите български тенисисти в историята.
Министър Кузманов поздрави българските състезатели за големите успехи и им пожела да бъдат здрави и да продължават да радват спортната общественост с постиженията си.
На срещата присъства още заместник-председателят на Българската федерация по тенис Мариана Печeян. Тя благодари на министър Андрей Кузманов за помощта от страна на ММС, с която се подпомага развитието на тениса при подрастващите.

Print Friendly, PDF & Email