01.03.2024

Сняг и ниски температури затруднихатранспорта в германската провинция Бавария

В германската провинция Бавария продължават затрудненията с транспорта след обилния снеговалеж. Метеорологичната обстановка с ниски температури наложи отмяна на стотици полети.

В неделя в 6 сутринта летището в Мюнхен възобнови работата си. Българи обаче са блокирани там от дни заради снежната буря. Справка на интернет страницата на летището  показа, че  има планиран полет за София в 10.10ч. местно време вчера на компанията „Луфтханза“. По-рано вчера сутринта един от блокираните на аеропорта в Мюнхен Александър Бакалов разказа в ефира на Нова телевизия:

„Има хора, които спят на летището от четвъртък. Не знаем какво се случва. Никой не ни дава информация. В събота беше блокиран целият град, но вчера имаше полети. В неделя около 150 българи ни изпратиха на забутан гейт с допълнително влакче. През час ни казваха, че ще ни дадат информация и така и не излетяхме. Накрая ни казаха, че самолетът е замръзнал и ще намерят нов. Това така и не стана“.

Въпреки че полети от летището в Мюнхен отново се изпълняват, все още има строги ограничения за въздушния трафик. Графикът на тези, които се осъществяват, е силно намален, предупреждават на страницата си аерогарата.

Заради лошото време от централната жп гара в града има само няколко влака на дълги разстояния до и от Мюнхен. До вторник няма да пътуват влаковете от Мюнхен до Залцбург, Инсбрук, Линдау/Цюрих. „Дойче бан“ препоръчва на пътниците по възможност да отложат пътуванията си от и до Мюнхен.

Заради лошо време стотици полети бяха отменени и в Нидерландия и Великобритания.

Print Friendly, PDF & Email