15.04.2024

(СНИМКИ) Ето новият реаномобил на МБАЛ-Каварна, подарък изцяло от дарители

МБАЛ-Каварна, вече има реаномобил, който е купен изцяло с пари – дарени от хората в общината. Днес по-рано специализираният автомобил за първи път влезе в двора на общинската болница регистриран и брандиран. На него има и стикер с герба на Община Каварна.

Автомобилът е мерцедес и напълно оборудван за реанимационни действия на потенциалните пациенти. В него има апарат за кислород, електро-кардио стимулатор, напълно оборудван реанимационен шкаф, носилка, която автоматично се поставя и сваля, места за екип и придружител на пациент. Тя има и по-мощен двигател и е три пъти по-икономична от 33-годишната използвана до момента в болницата линейка. Същата може да се ползва и за трансграничен транспорт на пациенти, което е много важно, тъй като МБАЛ-Каварна, е първата болница на територията на РБългария след границата с Румъния. С нея може да се обслужват и хотелиерския и туристически бизнес, каза пред журналистите управителят д-р Десислав Тасков.

Той е категоричен, че до сега животът на пациентите и медицинските екипи е рискуван в разпадащата се стара линейка.Сърдечни благодарности към дарителите отправи в социалната мрежа д-р Десислав Тасков – управител на МБАЛ-Каварна.

„Да дадеш пари за здравето на други е благородно!“, пише уважаваният уролог.

В последните седмици, след очевадната абдикация на „най-успешния кмет на БСП“ – Нина Ставрева, от здравните нужди на каварненци, местния бизнес и хора събраха парите необходими за линейката. Буквално за дни са събрани двойно повече средства, което позволи МБАЛ-Каварна, не просто да има линейка, а тя да е оборудвана за реанимация.

Print Friendly, PDF & Email