20.06.2024

(СНИМКИ) Дежа вю! Дипломата на Данаил Кирилов – без подпис и печат! Легитимна ли е?

Дипломата на правосъдния министър Данаил Кирилов от факултет „Право“ на СУ „Климент Охридски“ не е заверена със задължителните подпис и печат, това поставя под въпрос легитимността й. Ситуацията е Дежа вю с дипломата на предшественичката му – Цецка Цачева, за която така и не стана ясно защо в пространството се тиражират различни нейни варианти, кой е истинския и има ли такъв.

Вчера наследникът на Цецка Цачева публикува дипломата си, за да спре твърденията на представящи се в мрежата като негови състуденти, че бил тройкар и зорле се дипломирал.

На снимката с кориците на дипломата ясно се вижда, че върху портрета на Данаил Кирилов липсват подпис и печат, които удостоверяват факта, че документът е именно на това лице и подправката към неистински документ би била по-трудна.

Данаил Кирилов се хвали още, че получил награда за „разработката Прецедентното право в англо-саксонската правна система“.

За сведение на правосъдния министър Данаил Кирилов, дългогодишен председател на правната комисия в НС, в България правото е континентално, не е прецедентно, въпреки непрестанните му опити да го превърне в такова със скандални закони, включително и действащи от стара дата.

Колеги на същият са категорични, че не случайно Данаил Кирилов е пропуснал да напише за чия нужда е била тази разработка. Преинтересно според тях е и доколко отговаря на истината твърдението на същия, че владее английски език, без чието перфектно знание няма как да напише смислена разработка.

Да не се окаже, че английският на Дани е колкото испанският на Пламен Георгиев.

Припомняме, че скандал с диплома, отново от юридическия факултет на университета, има Цецка Цачева. На тях името й е изписано по различен начин.

Бившият вътрешен министър Богомил Бонев, който е завършил същия факултет на същото висше учебно заведение е категоричен, че номерата в истинските дипломи са фабрично напечатани. Този в документа на Цецка Цачева е ръчно изписан. Бонев публикува своята и на тогавашния правосъден министър за доказателство, че нейната е неистинска.

В случай че поста по-горе е изтрит, прилагаме и скрийншот направен на 5 септември в 13:10 часа

Print Friendly, PDF & Email