23.07.2024

(Снимки + видео) БМ „Кан Аспарух 681“ с любов към българските деца

Мотористите от клуба зарадваха децата лишени от родителски грижи

В петък вечер директорките на домовете: ЦНСТ 1,2 и 3, ЦНСТ за деца с увреждания и дома за медико-социални грижи бяха в БМ „Кан Аспарух 681“, където избраха нужните играчки и вещи, които харесаха.
В неделя мотористите и приятели на БМ „Кан Аспарух 681“ обиколиха домовете като се запознаха с децата, занесоха играчките и ги повозиха на моторите. Освен играчки, книжки и образователни игри, мотористите снабдиха три от домовете и с компютри. Мотористите от БМ „Кан Аспарух 681“ ще осигурят оборудването за създаващата се в момента солна стая в дома за медико-социални грижи.
Обикаляйки домовете мотористите се запознаха с едно впечатляващо дете – Алекс. Едно много лъчезарно дете, което е намерило страстта си в колекционирането на знамена и заслужено получи специален подарък – знамето на клуба. „Беше много хубаво и всички деца са толкова доволни, че нямам думи“, Сподели пред Добруджанска трибуна директорката на ЦНСТ 3 – Зорница Желева. Децата от ЦНСТ 3 върнаха жеста на мотористите, подарявайки им нещо много сантиментално за тях – Икона. „Тъй като няма какво друго, а знаят колко много големите ценят и пазят тези неща, решиха да им подарят точно това. Надписаха я, много искаха и имената им да бъдат там.“ сподели още Зорница Желева.
Един ден изпълнен с много усмивки, положителни емоции и детски смях.

Print Friendly, PDF & Email