25.02.2024

СМЯХ! Нина Ставрева поискала отпуск от Община Каварна

Ако се окаже, че госпожа-другарката, титулувана като “най-успешният кмет на БСП“ е похарчила за разни нужди целеви средства, то съвсем скоро ще стане обект на прокуратурата и за това
Бившият кмет на Каварна, недостигнала до балотажа като кандидат за втори мандат градоначалник, е поискала от Общината да й бъде разписана молбата за платен отпуск.
Това научи ексклузивно електронното издание rns.bg.
Според източниците ни на 5 ноември, 2 дни след избора на нов кмет – Елена Балтаджиева, Нина Ставрева цъфнала на бившето си работно място с молба за отпуск.
Наложило се да й бъде разяснено, че всички трудово-правни отношения между нея и Община Каварна автоматично са прекратени в деня, в който същата е отпаднала от надпреварата за кмет.
По време на предизборната кампания като регистриран кандидат Нина Ставрева е задължена по закон да е отпуск. Явно изкаралата по неведоми пътища цял кметски мандат е смятала, че може да остане кмет в отпуск, въпреки съществуващия фактически и юридически титуляр.
Припомняме, че Нина Ставрева не успя да стане и председател на ОбС, след като бе подкрепена само от неколцината съветници на БСП. След това лъсна истината, че тя е забравила да върне служебните айфони и печата на Община Каварна през цялото време на предизборната кампания до избирането на кмет.
Кметът Ставрева натрупа милиони левове задължения на Община Каварна, а тя самата има акт като физическо лице в размер на 28 000 лв., които дължи на хазната. За вземането вече има издаден изпълнителен лист от кмета на Каварна – Нина Ставрева, към физическото лице Нина Ставрева.
Въпрос на време е да лъснат неизпълнените препоръки в актове на АДФИ след серия проверки от инспекцията, по които кметът Нина Ставрева трябваше да върне в бюджета на Общината раздавани неправомерно от нея десетки хиляди левове.
Ако се окаже, че госпожа-другарката – изцяло проект на вечния кандидат за шеф на БСП, за вътрешен министър или за каквото дойде – Красимир Янков, титулувана като „най-успешният кмет на БСП“ ,е похарчила за разни нужди целеви средства, то съвсем скоро ще стане обект на прокуратурата и за това. Срещу Ставрева вече има разследвания в Специализираната прокуратура, КПКОНПИ и Националната следствена служба, все за престъпления по служба.

Print Friendly, PDF & Email