01.03.2024

Сменят местата на част от контейнерите за дрехи и обувки в Шумен

Нова организация на местата на контейнерите, в които се събират ненужни дрехи и обувки e въведена в град Шумен, като на пет места в Шумен са поставени вече по два съда, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Местата с по два контейнера са: ул. „Съединение“ (на паркинга източно от сградата на общината), на ул. „Панайот Волов“ (кръстовището с ул. „Вит“ до детската площадка), на ул. „Каварна“ (до детска градина „Космонавт“), на ул. „Тракия“ (на кръстовището с ул. „Родопи“) и на ул. „Самара“ (срещу СУ „Трайко Симеонов“).
Преместването на част от съдовете се прави заради по-интензивното им използване от гражданите в районите на тези локации. Освен това, на някои места в града контейнерите се използват по-малко и често стават обект на вандалски посегателства. Заради това и по молба на фирмата, която ги обслужва е взето решение част от тях да бъдат преместени и разположени на места, където се ползват от по-голям брой граждани, казаха още от пресцентъра на общината.
От там припомниха, че събраните количества дрехи и обувки в контейнерите се сортират и предават за последваща обработка, а разделното събиране спомага за опазване на околната среда от замърсяване и води до намаляване на депонираните отпадъци.
Пълният списък с всички места, където са поставени контейнери за събиране на дрехи и обувки, може да бъде видян в сайта на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Контейнери за събиране на дрехи и обувки“.

Print Friendly, PDF & Email