23.07.2024

„Смелото сърце“ Петър Малджиев заплашва свидетел, но не смее да говори с журналист

Бившият силовак Петър Малджиев, който от вчера е в покурорска проверка заради натиск над свидетел по дело за касиране на изборите в Кранево, втори ден не смее да проведе телефонен разговор с главния редактор на в. „Добруджанска трибуна“ и собственик на електронното издание rns.bg.
Бившият шеф на рекетьорската групировка „Аполо и Болкан“ не откликна на позвъняванията и след като беше уведомен писмено кой го търси, макар самият той да знае чий е номерът, който му звъни.
Така до редакционното приключване и на вчерашния брой, „мозъкът“ на бившия депутат Живко Мартинов, не отговори на няколко журналистически въпроси, които е резонно да му бъдат зададени.
Разпищолилият се из Кранево и Добрич „суджук“ премълча с какъв акъл си позволи да стресира свидетел, след като вече срещу него има повдигнати три обвинения – две за заплахи с убийства спрямо прокурорски свидетели по „суджукгейт“ и едно за принуда.
Не стана ясно като какъв Петър Малджиев звъни на свидетел и го плаши да не свидетелства за това, че в имота му има незаконно регистрирани гласоподаватели от вътрешността на страната специално за кметските избори, спечелени в Балчик от Николай Ангелов и в Кранево от Румен Николов. Двамцата – осигурявали без обществени поръчки с години десетки хиляди лева за порутения, мизерен хотел на Петър Малджиев за нощувките и прехраната на командированите за туристическия сезон служители на МВР.
Очевидно у сатрапа Петър Малджиев са живи маниерите на битие от времето, в което е бил вожд на „Аполо и Болкан“ в Добрич и заедно с Живко Мартинов самовластваха из региона, докато първият беше депутат от ГЕРБ.

Print Friendly, PDF & Email