27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

След 8 години живот в барака Светльо от Варна има собствен дом

Светльо все още има нужда от помощ, за да живее удобно. Можете да му се обадите на телефон 0888168884

32-годишният Светослав Райков от Варна сбъдна мечтата си за собствен дом. Дълго време Светльо, който е израснал в социални домове и се придвижва с инвалидна количка заради детска церебрална парализа, живееше в барака на улица „Роза”. Преди месец Общинският съвет в морския град му отпусна жилище от резервния фонд. Апартаментът се намира на улица „Анна Феликсова” и се състои от дневен тракт, кухня и спалня.
„Чувствам се много добре, сутринта се изкъпах и избръснах. От 8 години най-голямата ми мечта е да имам топъл дом и баня”, сподели в ефира на Дарик Светльо. Топлата течаща вода за него е била неосъществима мечта в последните години, затова сега той се чувства истински щастлив.
Той благодари на десетките хора, които са му помогнали за ремонта и обзавеждането на жилището. Вече разполага с печка, прахосмукачка и тостер, а скоро ще получи и пералня.
Светльо е благодарен най-вече на Стела Николова, общински съветник от „Демократична България“, която лично се е ангажирала с проблема на младия мъж и е помогнала мечтата му да се сбъдне. Тя се е запознала с него по време на предизборната кампания през 2019 г. и е останала трогната от съдбата му.
„Каза ми, че мечтае да се изкъпе в нормална баня и ме разплака”, сподели Николова.
Светослав Райков живее с пенсия от 220 лева на месец. Помага си, като продава мартеници и украшения.
Светльо все още има нужда от помощ, за да живее удобно.
Ако искате да помогнете, свържете се с него на телефон 0888168884.
dnews.bg

Print Friendly, PDF & Email