25.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Славея Иванова с Гран При в Казахстан

Кметът Любомир Христов поздрави Славея Иванова, носителка на голямата награда – Гран При на XIX Международен конкурс за вокални изпълнители „Златен микрофон“ – 2022 г. Конкурсът се проведе в Казахстан по време на великденските празници.
Участието на талантливата шуменка, която заслужи най-високото отличие на музикалния форум, се осъществи с финансовата подкрепа на общината. „Искам да благодаря на това прекрасно момиче, за големия успех. Много се радвам за Славея. Това е поредно нейно отличие. Шуменци я познават от участията й в различни тържества на града, познават постиженията й от национални и международни конкурси. Спомняте си, че като малка тя изпълняваше химна на Шумен. Поздравявам те за успеха, Славея и ти благодаря, защото такива млади хора като теб прославят града ни“, каза кметът Христов и я покани отново да изпълни химна на Шумен на празника за 11 май.
Според регламента на конкурса участниците представят една песен на родния си език и една песен на чужд език. Славея покори журито с “Устрем” на Маргарита Хранова и “Never enough” от филма „Най-великият шоумен”, като при гласуването получи абсолютния максимум от общо 16 десетки. И при двете изпълнения на шуменката цялото жури беше единодушно и присъди най-високите си оценки.
Славея благодари за добрите думи. „Благодаря на общината, че отново подкрепи мое участие на голям международен певчески форум. Без тази помощ може би нямаше да отпътувам за Казахстан. По време на моите изпълнения на сцената в концертната зала се издигаше огромен надпис не само с моето име. Радваме този успех, разбира се, но се гордея, че заедно с името ми там беше изписано името и на моя град Шумен”, разказа Славея.
Тя се състезава в категорията “Професионалисти”, в която са участвали 50 млади изпълнители от Европа и Азия на възраст от 18 до 23 години. Конкурсът се провежда под егидата на Международната федерация на фестивалните организации – ФИДОФ.
Славея е на 21 години. Занимава професионално с поп и джаз пеене и е студентка в Музикалната академия в София. Тя благодари за поканата и за високата оценка на Николай Текелиев, който е бил част от журито, а също така и на своя вокален педагог Maрияна Ставрева за всичките години труд, които са я превърнали в изпълнителя, който е днес.
„Наистина преливам от щастие. Беше вълнуващо да представя България и да спечеля наградата. Чувствах се горда, че съм представила достойно България“, сподели вълнението си и пред медиите талантливата шуменка.

Print Friendly, PDF & Email