25.02.2024

СКАНДАЛ! Ченгета зад Балтаджиева готвят огнен атентат срещу свой, за да я изкарат жертва и да стане кмет!

Екс ченгета, доносници и съмнителни бизнесмени са готови да извършат брутално престъпление, за да спечели кметския пост в Каварна Елена Балтаджиева. В ОД МВР-Добрич, е постъпил оперативен сигнал, че двама от листата на ВМРО-кандидатката са планирали да бъде запален автомобил на привърженик на партията, за да изкарат претендентката „жертва“, а каварненци от съжаление да гласуват за нея и да стане кмет.
Според непотвърдената официално информация в комплота участват бившия служител на МВР – Емил Томов, доносникът Стефан Стефанов – и двамата в листата за кандидат-общински съветници на Елена Балтаджиева и Божимир Тосков – който вече е избран за общински съветник от ВМРО-Каварна, за когото има данни, че е бил разследван като служител на „Пътни такси“ – Дуранкулак. Зад всички тях стои бизнесменът Валентин Николов – Цуци, който инвестира в Елена Балтаджиева за кмет, за да получи държавна компенсация за забраненото строителство в резервата „Калиакра“, където има огромен недвижим имот.
Коментирано било да се подпали кола на някой член на ВМРО-Каварна, за да се охули другият кандидат-кмет, с който Елена Балтаджиева ще мери сили на балотожа в неделя. Запознати с нагласите на каварненци, комплотаджиите смятали, че с този удар Балтаджиева ще бъде определена като „жертва“ на „лошите“ и местните ще предпочетат нея за кмет.
В хода на предизборната кампания обществеността беше скандализирана с разлепени плакати на Елена Балтаджиева на входа на гробището.Тя отрече да има нещо общо с това и обвини опонентите си. Мнозина в Каварна се възмутиха от „бизобразията на враговете й“.
До днес не е ясно кой ги е разлепил на неразрешено място, поругавайки паметта на починалите. Факт е, че плакати на Елена Балтаджиева са единствено в офиса й и с тях разполагат само хората от предизборния й щаб. Другият факт е, че твърде вероятно именно нейни хора да са го направили, разчитайки, че всички ходят в почивните дни до гробището и така или иначе ще видят, че тя е кандидат за кмет.
Дни след позорния акт неизвестни запалиха билборд с предизборна снимка на Елена Балтаджиева до балчишкото село Рогачево. Тя отново обвини опонентите си. Отново се „вдигна вълна от съжаление към горката жена“.
До днес не е ясно каква агитационна кампания води кандидат-кметът на ВМРО за Каварна Елена Балтаджиева с билбордове на територията на Община Балчик. Истината е, че разположени на територията на друга община, те нямат никакво значение за избирателите в Каварна, но пък подпалването им отново прави „жертва“ Елена Балтаджиева.

Калинка Пенчева

Print Friendly, PDF & Email