23.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Седмокласничка грабва специална награда в ученическия конкурс „Най-старото злато и Варна – днес“

Специалната награда на Кмета на Варна в ченическия конкурс „Най-старото злато и Варна – днес“ отива при седмокласничката от морската столица Кремена Момкова, съобщиха от ОДК – Варна за Moreto.net.
Това реши тричленното жури на конкурса, председателствано от д-р Владимир Славчев – главен асистент към отдел „Археология“ на Регионален исторически музей – Варна.
Момкова е възпитаник на школа „Палитра“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Специалната награда на Археологически музей – Варна също отива при възпитаник на школа от ОДК. Оценяващата комисия определи с нея да бъде удостоен осмокласникът Мартин Златев от „Позитив“.
Журито разгледа и оцени постъпилите общо 95 творби, разпределени в трите раздела на конкурса: „Изобразително изкуство», «Приложно изкуство» и «Фотография». В съревнованието взеха участие 54 ученици от 14 училища и извънучилищни институции на територията на община Варна, сочат официалните протоколи.
Официалната церемония по награждаване на отличените ученици ще се състои на 14.05.2022 г. от 11:30 ч. в сградата на Археологически музей – Варна. В съпътстващата музикално-артистична програма участие ще вземат възпитаници на ДХ „Добри Христов“, ДВА „Сребърни звънчета“, ВА „Звездни струни“ и НХ „Българче“. По време на церемонията ще бъде представен и тематичен брой на вестник „НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, посветен изцяло на 50-годишнината от откриването на Халколитния некропол.

Print Friendly, PDF & Email