30.05.2024

Седмичен хороскоп

Напрежение за Телеца
Какво ви очаква през новата седмица вижте в астрологичната ни прогноза, изготвена от Петя Георгиева.
Овен
Неприятните преживявания ще се случват предимно на работното място. Някой упорито ще се опитва да пречи на всички останали, да се намесва в действията и решенията им или пък да изисква екстри, които си мисли, че му се полагат или възприема за даденост. Както е известно, вие сте „костелив орех“ и трудно ще отстъпите от позициите си, но го направете така, че да не си създавате излишни проблеми.
Що се отнася до приятните преживявания, те ще са свързани с дома, семейството, любимите хора, които ще ви зарадват тогава, когато най-малко очаквате.
Телец
На 9 май Слънцето и Уран ще се съединят във вашия знак. Недоразуменията, доколкото ги има, ще са свързани с финансови постъпления или материални придобивки. Ще са между вас и най-близките ви хора, деца, семеен партньор или роднини от първа линия. Опитайте се да стигнете до някакви уговорки без излишни емоции, дори и уговорките да са временни.
Установите ли, че всички са раздразнителни, неотстъпчиви, нервничат и действат не с логика, а по инерция, опитайте се да отложите окончателното решение на въпроса докато обстановката се успокои трайно.
Близнаци
Ще се наложи да довършите окончателно поредица съществени дейности от различни направления. Част от тях ще са с материална насоченост като ремонт на жилището или автомобила, промяна на интериора, преместване в друг офис. Друга част ще засегне отношенията ви. Не влагайте усилия за възстановяване на стара, прекъсната преди време връзка, но и не залагайте прекалено доверие в новозапочнатите контакти.
И в двата случая е добре да сте предпазливи, за да не преживеете поредното разочарование. Решенията ви ще са правилни само ако проверявате внимателно подробностите, които ще ви дадат възможност да си създадете устойчиво мнение за съответния въпрос.
Рак
Ще се наложи да се справите с някои затруднения, засягащи дългосрочните ви проекти. С част от тях наистина вече сте се справили, но предстоят и други. Ще са свързани с предишни етапи от работата ви, когато сте бързали или пък не сте разполагали с достатъчно добри условия за пълноценна дейност. В настоящия етап не е изключено да се наложи да потърсите допълнителни ресурси, но намирането им ще се окаже най-лесната част.
Придържайте се към правилата, защото може да станете обект на неочаквани проверки или пък недоброжелателите ви да се активират и да действат във ваша вреда. За щастие, позициите ви са стабилни и няма да могат да ви причинят никакви други щети, освен нервно напрежение, но и това не е малко.
Лъв
Напредъкът по отношение на бизнеса или професионалните позиции ще е видим. Инициативите ви, колкото и да са странни, ще получат подкрепа и ще успеете да ги реализирате с минимални ресурси и усилия. Ще разширите влиянието си и мащаба на действие. Не е изключено да проведете успешна операция, свързана с имущество, по-скоро недвижимо.
Що се отнася до личните отношения, ситуацията ще е леко проблематична, независимо дали сте семейно обвързани или не. Натрупаното и пренебрегвано към момента напрежение рано или късно ще излезе на повърхността и ще ви принуди да се замислите за перспективите на личностното си развитие.
Дева
Професионалните ангажименти ще са повече от обичайните, но и по-различни. Кратките пътувания ще са съпроводени с активни контакти. Ще се запознаете с интригуваща личност, която няма да влезе в листата на постоянните ви партньори, но ще ви вдъхнови за да разгърнете максимално знанията и уменията си. Независимо от заетостта ще разполагате и с достатъчно лично време.
Използвайте го за укрепване на здравето, подобряване на външния вид, удовлетворяване на интелектуалните ви потребности. Ще ви се отрази физически тонизиращо и духовно стабилизиращо, което ще си проличи както от визията, така и от поведението ви.
Везни
Странен период, който може да ви изпълни с противоречиви мисли. Текущите занимания ще се осъществяват бавно, леко отегчително, но пък те ще са устойчивия фундамент за реализацията на следващите ви хрумвания. Творческите ви дейности, за сметка на това, ще се случват бързо и вдъхновяващо.
Предстоят сериозни промени, за които ще ви е нужно време. Не очаквайте незабавни резултати. Ако стратегията, към която се придържате е правилна, няма от какво да се опасявате. От вас се изисква само да сте последователни и да не започвате нищо ново, ако не сте довършили предишното.
Скорпион
Прегледайте наскоро довършените задачи и помислете дали не бихте могли да ги доусъвършенствате. Направете същото с онези, които са „на крачка“ от окончателния си вариант. Обстоятелствата ще са благоприятни за подобряване на професионалните резултати, на условията на работа и на деловите взаимоотношения. Колкото и неясни да ви изглеждат някои ситуации, не се съмнявайте в себе си и не се отказвайте от намеренията, за чието изпълнение се чувствате готови.
Предложения, които преди време са били отхвърлени, този път ще получат одобрение от ръководството. Положителни отговори ще получите на запитвания, отправени към финансови институции или данъчни служби. Действайте с умерено темпо, за да си дадете сметка за важните подробности.
Стрелец
Заетостта ви постепенно, но устойчиво ще се повишава. Ще се появяват изгодни възможности за участие в допълнителна работа, което съответно ще ви донесе и допълнителни приходи. Финансовото ви състояние ще е устойчиво, даже ще можете да създадете резерви, които да употребите по-скоро за лични удоволствия, отколкото като вид инвестиция.
Липсата на свободно време ще се отрази негативно на отношенията и то най-вече на семейните представители на вашия знак. Невъзможността да обърнете достатъчно внимание на близките си ще провокира недоволството им. Ако отношенията ви с брачния партньор са сложни, и то не от вчера, възможно е да се стигне до драматични обяснения.
Козирог
Най-досадни, но и най-спешни за решаване ще се окажат битовите въпроси и някои съществуващи към момента спорове с роднините ви. Обичайно „битовизмите“ отнемат доста време и енергия, а при вас те може да се появят в две направления: да се наложи да закупите някакви технически средства или пък да направите ремонт на повредена домашна техника. И в двата случая направете избора си взискателно.
В единия спрямо качеството на стоката и гаранционния срок, във втория – спрямо изпълнителя и отново към гаранцията за качество на услугата. Разправиите с роднините ще са по финансови и материални въпроси и ако до момента те са били неотстъпчиви спрямо предложенията ви, не очаквайте да променят отношението си радикално. Изказвайте мнението си искрено и без излишни емоции с надеждата най-после да се стигне до разумно решение.
Водолей
Не може да се каже, че ще осъществявате всичките си намерения по най-лесния, по най-бързия или по най-спокойния начин. Напротив, на моменти ще се налага да се занимавате с абсолютно несвойствени задължения. В други моменти ще се окаже, че е за предпочитане да тръгнете по заобиколния, вместо по прекия път, а при част от проектите, които са в процес на разработка, може да установите, че вместо очакваните печалби, ще претърпите някакви щети.
Финансовото ви положение няма да е в най-драматичния си вариант, но все пак ще предизвика тревога. Ще се наложи да преосмислите разходите, инвестициите, а и потенциала на част от започнатите дейности. Прекратяването може да се окаже по-изгодно от довършването им.
Риби
Активната комуникация ще ви помогне да попаднете на нови партньори, да поставите началото на изгодни проекти, които съвсем скоро ще започнат да дават реални резултати. Ще получите устойчива подкрепа от влиятелни личности, които с удоволствие ще продължат да си сътрудничат с вас. След четвъртък ще можете да довършите занимания, които сте започнали в началото на миналия месец.
От тях вероятно ще получите и първите финансови постъпления. Част от проектите ви ще са свързани с тичане и обикаляне по служби и институции, което обикновено е свързано с досада и изтощение, но положителният момент е, че ще свършите всичко от първия път и няма да се налага да повтаряте процедурата.

Print Friendly, PDF & Email