16.04.2024

Свидетел по “суджукгейт“: Бившият окръжен прокурор на Добрич ме съди за набеждаване

Бях подложен на натиск и терор да се откажа от свидетелските си показания, като не поддадох, Пламен Николов ми заведе дело със свидетели – хора, които ме измамиха с над 300 000 лева
След като не се поддадох на натиска и терора, упражнен спрямо мен и семейството ми да се откажа от свидетелските си показания по „суджукгейт“, вече бившият окръжен прокурор ми заведе дело за набеждаване. Неговите свидетели са хора, които са ме измамили с над 300 000 лв. За това, че съм жертва на престъпление от страна на същите хора, Пламен Николов знае.
Това заяви пред медийна компания „Добруджанска трибуна“ Тихомир Атанасов.
Според прокурорския свидетел по скандалния казус „суджукгейт“, проблемите му са почнали, след серия от негови сигнали за обвързаността на добричката прокуратура с Петър Малджиев и Веселин Колев, които в началото на „суджукгейт“ бяха в едно разследване с бившия депутат от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов.
Ето какво още разказа Атанасов:
„Парадоксално е, че аз лично съм подавал жалби до Пламен Николов във връзка с престъпление, при което чрез измама ми отнеха недвижима собственост на стойност над 300 000 лв. Срещал съм се многократно с него. Той е съвсем наясно кои са хората, от които се тъжа. Нищо не беше предприето по случая. Самият Николов ми каза да се откажа от претенциите си, да пия една вода и да започна отначало. Даже ми донесе чаша вода от тоалетната на прокуратурата. Как да се откажа – работил съм в чужбина, за да имам пари, които ми бяха откраднати? Доказано е, че има извършено престъпление, но последващи действия не са предприети.
Заради „закрилата“, която виждах, че измамниците ползват, предположих, че са „мотивирали“ окръжния прокурор да не се предприема нещо против тях.
Именно за това Николов ме съди. Негови свидетели са същите тези хора, чиято жертва станах аз.
Искам да припомня, че Пламен Николов беше подложен на служебни проверки и беше отстранен от длъжност до провеждане на конкурс за административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич. Говори се, че атестацията за качеството на работата му, която му е изготвена не е положителна. Бил я обжалвал.
Излиза, че когато съм жертва на престъпление Пламен Николов не предприема нищо по закон, а когато той се почувства за засегнат, води измамниците да доказват тезата му срещу мен. Сами преценете дали предположението ми, че те отначало са били свързани, не е основателно.
Припомняме, че преди седмици търговският обект на Атанасов бе подпален, което според него е част от кампанията за сплашването му.

Print Friendly, PDF & Email