22.07.2024

Русия получила няколко заявки за покупка на новия МиГ-35

Изтребителят, който участва в търга за ВВС на Индия, ще струва на Ню Делхи с 20% по-малко от офертите на други фирми.
Чуждестранни партньори са заинтересовани от покупката на новия руски изтребител МиГ-35.
Това съобщи пред руските медии директорът на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество Дмитрий Шугаев по време на Международното авиационно изложение МАКС-2019.
Шугаев отбеляза, че за новия многоцелеви руски изтребител въпроси е поставил турският президент Реджеп Ердоган. Въпросите на турския държавен глава са били ориентирани към въоръжението и летателните характеристики на модела.
Както по-рано заявиха представители на компанията МиГ, руският изтребител, който участва в търга за ВВС на Индия, ще струва на Ню Делхи с 20% по-малко от офертите на други фирми.
Преди дни телевизионния канал „Звезда“, който е собственост на руското военно министерство, публикува видео от тренировъчни полети в близкия космос на изтребители-прехващачи МиГ-31БМ на висока надморска височина на морската авиация на Тихоокеанския флот на Русия, съобщават руските медии.
На кадрите, заснети от пилотската кабина, се вижда излитането, набирането на височина, както и полета в стратосферата. Пилотите са отработвали елементи от прехващане на „нарушител“ във въздушното пространство на Русия.
„За първи път във въздушни боеве на практически таван взеха участие нови модернизирани изтребители-прехващачи МиГ-31БМ на висока надморска височина“, уточниха от пресслужбата на Източния военен окръг.
Полетът е бил осъществен на надморска височина от над 20 хил. метра със скорост 2 500 км/ч.
МиГ-31 е двуместен свръхзвуков изтребител-прехващач за всякакви атмосферни условия с далечен обсег на действие. Предназначен е за прехващане и унищожаване на въздушни цели на изключително малки, малки, средни и големи височини, в обикновени и сложни метеорологични условия, когато противникът използва активни и пасивни смущения на радарите.
МиГ-31БМ е модернизирана версия на самолета, снабдена с нова система за управление на въоръжението и по-модерен радар.
Източник news.bg

Print Friendly, PDF & Email