15.04.2024

Румен Радев: Премиерът очевидно губи самообладание

Решаването на тежките проблеми на България изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги, категоричен е държавният глава
Началникът на НСО ген. Данчо Дяков получил много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност.
Това заяви президентът Румен Радев в Гълъбово, където е за отбелязване на 50-годишнината на града. Повод за думите му са няколко дневната „престрелка“ между премиера Бойко Борисов и него за напускането на началника на НСО, съобщи news.bg.
„Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание“, посочи още Румен Радев.
Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Той получи много добро предложение за работа. Нямам право да го задържа, допълни президентът Румен Радев.
Припомняме, на редовно правителствено заседание министрите от кабинета „Борисов-3“ решиха генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободенот длъжността началник на Националната служба за охрана считано от 30 август 2019 г.
Ген. Данчо Дяков бе първо съветник на президента Радев, а след това одобрен за началник на Национална служба за охрана.
По думите на Радев решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност
Запитан за силното замърсяване на въздуха в град Гълъбово президентът заяви, че това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси.
По думите на президента решаването на тежките проблеми на България изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги.
Снимка Бтв

Print Friendly, PDF & Email