19.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Румен Радев и Илияна Йотова ще бъдат официално издигнати за нов мандат днес


Към момента подкрепа за двойката са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев, „Има такъв народ“ и АБВ
Румен Радев и Илияна Йотова ще бъде издигнати днес за втори мандат. Учредителното събрание на Инициативния комитет ще започне от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата, съобщиха от президентството.
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще приветстват участниците в Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите им като независими кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г., допълват от „Дондуков“
Междувременно от БСП обявиха, че Изпълнителното бюро е решило трима души от партията да влязат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това съобщиха от партията.
В инициативния комитет по издигането на Радев за втори мандат от БСП влизат Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.
Към момента подкрепа за двойката Радев-Йотова са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и АБВ.

Print Friendly, PDF & Email