02.10.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Румен Радев: България трябва да инвестира много повече в бъдещето на младите хора

България има нужда да инвестира много повече не само материално, но най-вече духовно в своите млади хора, в своето бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев в заключителното си изказване при стартирането на уеб платформата за насърчаване на физическата активност сред младите хора www.sportuvaisprezidenta.bg. Събитието, което се състоя в Деня на детето, е част от Националната инициатива на държавния глава „Спортувай с президента“.

По думите на Румен Радев масовият детски спорт е не само инструмент за преодоляване на много негативни явления на нашето съвремие, но има и ролята да „създава качества, гради личности, и бъдещето ни като нация. Не е възможно децата  да бъдат откъснати напълно от виртуалната реалност, но нашата задача е да я използваме като основа, която да подпомогне реалния спорт, допълни държавният глава.

Президентът отново призова за общи усилия на институциите в подкрепа на масовия детски спорт и за превръщането на новата уеб платформа в мрежа, която да свързва младежите, техните родители, треньори и спортистите. По думите му платформата има потенциал да се превърне в пространство на духа, упоритостта, волята, надеждата и успеха, които да обединяват младите хора.

На събитието освен изявени спортисти – посланици на „Спортувай с президента“, присъстваха атлети параолимпийци и представители на организацията Спешъл Олимпикс България, както и представители на „Асоциация на родителите на деца с увреден слух“.

Румен Радев благодари на включилите се до момента в инициативата и напомни, че всички участващи и подкрепящи „Спортувай с президента“ – институции, преподаватели, треньори, общественици имат лична и обществена ангажираност да създадат по-добър свят и условия  българските деца. „Да не забравяме, че добрият преподавател и треньор е и духовен водач и с това има огромна и важна обществена мисия“, подчерта още държавният глава при откриването на уеб платформата на инициативата „Спортувай с президента“.

Print Friendly, PDF & Email