15.07.2024

Румен Петков: Ще сезирам главния прокурор за корупция при ремонти на самолети

Ще сезирам главния прокурор за корупционна схема с ремонтни дейности на самолети. Това каза на пресконференция председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„В края на миналата година министерството на отбраната провежда обществена поръчка за ремонта обезпечаването на техническите параметри, резервните части, удължаване на летателния живот на два самолета Л-39. Министерството на отбраната много добре знае, че чешката компания не допуска посредници. Те определят друга компания, която няма нищо общо с чешката компания производител“, обясни Петков.

Той уточни, че в писмото, изпратено от чешката фирма много ясно се декларира готовността да се предостави доставката на необходимата актуално техническа документация директно на министерството на отбраната.

„Тоест чешката компания осведомява нашето министерство на отбраната, че не искат да участват в корупционни схеми. Понадолу в писмото много категорично се заявява че никой друг не може законно да прилага техническите параметри, да предлага резервните части, да осигурява новопроизведени части или ремонти освен ако това не са фалшифицирани вече употребявани или по друг начин незаконно набавени произведени части. Това е много тежко престъпление към националната ни сигурност“, подчерта лидерът на АБВ.

Източник дир.бг

Print Friendly, PDF & Email