22.02.2024

Рисунките от конкурса „С очите си видях бедата“ са изложени в Библиотеката

Творбите от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата” са изложени в Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич.
Организатори на областния кръг са Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионално управление на образованието Добрич.
Тази година по темата са работили деца и младежи от 6 до 16 годишна възраст от общините: Тервел, Добрич, Шабла, Балчик, Крушари и Каварна. Допуснатите до областния кръг рисунки са 69. Четиридесет и една от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври 2019 г. в София. От класираните рисунки е експонирана изложба във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе”,
В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.
Експозицията е посветена на 14 септември – ден на пожарната безопасност и защитата на населението в Република България.
Конкурсът се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита”. По-късно името на конкурса беше променено на „Мисия Спасител”, а през 2012 година отново се връща първоначалното име като по-точно и емоционално. От 2006 година конкурсът прераства в Международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.
Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата.

Снимка БНР

Print Friendly, PDF & Email