01.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Републиканци за България” е за държава с правила

„Ние сме първата партия, която започна да обявява от миналия петък секторните си политики – за съдебната система, земеделието, електронното управление, външната политика, политиката за българите в чужбина, спорт и младежки дейности и други” – каза в Добрич при откриването на офиса на партия „Републиканци за България” председателят й Цветан Цветанов, като обяви и слогана на кампанията – „Републиканци за България – за държава с правила”. „Не искаме да бъдем агресивни и злобни, а да променим правилата на играта” – добави той. Според него, в предстоящите избори е много важно хората да бъдат информирани, както и партията да има готовност да противодейства на възможните машинации и манипулации.”Самият факт, че днешното статукво, парламентарното мнозинство, изпълнителната власт се притесняваха от законодателни промени в Изборния кодекс, които да гарантират прозрачността на изборния процес, особено в последната фаза на изборния ден – като видеонаблюдението при броенето бюлетините, говори ясно” – каза Цветанов. Електронното управление е сред акцентите в програмата на партията, тъй като от 38 000 административни услуги около 5 процента покривали стандартите в Европейския съюз. Цветанов каза още, че партията ще участва на частичните местни избори на 28 эевруари в 1 община и 6 села, както и, че следят внимателно ситуацията в община Тервел и, ако има такива предсрочни избори там, ще участват.
„Управляващите направиха така, че 2 млн. българи зад граница няма да могат да гласуват. Причината е, че тези хора не могат да бъдат контролирани. Държавата в момента е безпилотен самолет, няма работещи институции и парламент, а страхът владее упрваляващите” – каза зам.-председателят на партията Павел Вълнев. На 20 години е отишъл в държава, където има правила, работил е на три работни места в началото, докато успее заедно с брат си. Той иска да помогне връзката между българите, живеещи в чужбина и Родината, да бъде постотянна и засилваща се – представи го Цветанов. „След влизането ни в Парламента, ще направим ревизия на изразходваните сега милиарди левове публични средства. Масовите фалити на бизнеса у нас тепърва предстоят, особено в сферата на туризма” – заяви той.
Според Цветанов, пропуск на България в отношенията със Северна Македония е, че не е имало разписана пътна карта и подробни изисквания към съседката ни. „Германия отстъпи и даде възможност на България и Северна Македония да председателстват Берлинския процес, което беше допълнителнилна възможност. България сега е в пълна изолация в Западните Балкани и в международна изолация. Северна Македония знае, че ние на ключът. Но трябват разговори и диалог” – добави той.
„Номинациите за кандидат-депутати на партията в Добричка област са в ход, като до момента най-много номинации има Цветан Цветанов”- съобщи временно изпълняващият длъжността областен координатор на партията Николай Милков.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email