20.04.2024

Регоналната библиотека „Дора Габе” се включва в националната инициатива „Походът на книгите“

„На 2 април , Международния ден на детската книга, рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен, стартираме от 10 ч., в Стаята на приказките, с празнично литературно утро „Майсторът на приказките“ с деца от I група „Звездица“ на детска градина „Звънче“.
Инициативата „Походът на книгите“ е организирана от асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столичната община, Националното сдружение на общините в Република България, Българската библиотечно-информационна асоциация, Дом на културата „Искър“ и Детски книги / Detskiknigi.com. Походът се осъществява под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова”, съобщават от библиотеката.
В дните от 2 до 23 април „Походът на книгите” събира приятели и съмишленици в истински маратон на четенето. През целия период регионалната библиотека „Дора Габе“ организира поредица от събития, свързани с книгите и четенето, а кулминацията е на 23 април – Международния ден на книгата и авторското право, в който в библиотеката ще се чете щафетно от 10 до 16 часа.
На 23 април, от 10 ч. събитието ще стартира с връчване на годишните награди на библиотеката – Читател на годината, Най-четящ клас, Най-активен партньор за 2023 г., както и обявяване на победителите във втория национален онлайн конкурс за детска рисунка на библиотеката „Творческият свят на Дора Габе в рисунки“. Участитое в „Маратона на четенето 2024” е с предварителна заявка на телефон 058 /602574, сектор „Работа с деца”.
Програмата на „Походът на книгите” включва още на 3 – 4 април, 10 – 12 ч., сектор „Работа с деца” орагинизира Ваканция в библиотеката. От 8 – 12 април, сектори „Книгозаемане” и „Работа с деца” организират витрини с библиотечни документи на здравна тема в рамките на общинската кампания „Бъди здрав“ по повод 7 април – Международния ден на здравето. ДТ

Print Friendly, PDF & Email