23.07.2024

Регионалната библиотека получи дарение интерактивни играчки

Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич получи дарение от шест програмируеми интерактивни играчки Пчела робот (Blue-Boot, Bee-Bot) и цветни подложки от винил за работа с тях. Дарението е от Посолството на САЩ по проект „Генерация Код“ на Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Забавното обучение е за деца от 4 до 6-годишна възраст. То ще формира и затвърдждава знания, ще даде възможност за надграждане на пространствената ориентация на децата и ще провокира тяхното логическо мислене. Действията на пчеличката се задават с помощта на няколко бутона, разположени върху горната повърхност на играчката, които са достатъчно ясно означени, за да предложат изключително опростен интерфейс за общуване с детето и дават възможност за програмиране на 40 стъпки. Управляемата играчка подпомага дейността на детския учител в посока интегриране на нови технологии и методи на работа.

В рамките на Европейската седмица на програмирането, която през 2019 г. ще бъде от 7-ми до 20-ти октомври 2019 г. в библиотеката ще се проведат образователни занимания с деца на възраст от 4 до 8 години.

За децата от 8-14 години библиотеката предлага занимания по забавно програмиране с роботите Финч, дарени също от Посолството на САЩ чрез Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Библиотеката е отворена за сътрудничество с детски градини и училища след предварителна заявка.

Print Friendly, PDF & Email