25.02.2024

Ревизоро: Аз убедих Цацаров да се кандидатира за шеф на КПКОНПИ

Депутатът от „Обединени патриоти“ Емил Димитров – Ревизоро призна в интервю за БНТ, че лично е убедил главния прокурор Сотир Цацаров да се кандидатира за шеф на антикорупционната комисия.
„Все пак аз съм синя каска. Ако беше някой от ДПС, щяхте да кажете това е Пеевски, ако беше от БСП пък – Корнелия Нинова си назначи председател“, коментира той. Цацаров не искал да се става шеф на КПКОНПИ, но Димитров успял да изтъкне „правилните аргументи“.
Ревизоро изрази недоумение от несъгласието с направения избор и попита, ако не Цацаров, кой трябва да оглави КПКОНПИ. „Ако бяхме го пенсионирали, това кой проблем щеше да реши“, попита депутатът и похвали концепцията на новоизбрания шеф на комисията.
Според Ревизоро в момента пред Цацаров има много задачи – да направи нов закон, да преструктурира администрацията на комисията, да бъде арбитър.
„Тази комисия в момента стигна до апогея си – тя арестува собствения си шеф и го обвини за виновен за ремонт на апартамента му, който е извършен 10 г. преди той да го купи“, каза Емил Димитров.
По думите му в момента КПКОНПИ е една „скъпо платена пощенска кутия, която се занимава с неща, които са несвойствени“. „Аз не искам тя да прилича на една румънска комисия, където първият, който отиде на работа, арестува подчинените си“, добави депутатът.
От думите му стана ясно още, че самият Цацаров не бил доволен, че е избран с такова голямо мнозинство – било му неудобно. „Даже молех колеги да не влизат в залата, защото ако бяха над 180 човека гласувалите (бел. ред. той беше избран със 165 гласа „за“), днес първият въпрос към мен щеше да бъде защо с такова мнозинство не променихме конституцията, за да може Цацаров да има още един мандат като главен прокурор“, обясни Емил Димитров – Ревизоро.
Източник: mediapool.bg

Print Friendly, PDF & Email