28.05.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Раздават „Бира за смет“ тази неделя

Младежите от клуб „Ротаракт“ – Варна за пореден път организират специална кампания за почистване на популярни места сред природата край града от събралия се боклук, научи Moreto.net.
Тази година те канят варненци да се включат в почистване на еко пътеката край Телевизионната кула (над кв. “Виница”), където е и сборният пункт тази неделя, 15 май от 10.00 ч.
За всеки събран чувал с боклук се полага награда – студена бира или безалкохолна напитка за децата. Бирата ще бъде сервирана в чаши за многократна употреба, за да се намалят отпадъците.
Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи, споделят организаторите.
Ще бъдат осигурени найлонови чували, ръкавици и студени напитки.
Ротаракт (съкратено от „Rotary in action“ ) е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, с официален партньор на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е чрез проекти, насочени към обществото, да отговорят на социалните нужди чрез обединени сила и енергия. Всичко това те правят, докато подобряват лидерските си и комуникационни умения, качества и контакти на базата на общата идея за служба на обществото.
В предишните кампании, с общи усилия през годините ентусиастите са събрали повече от 4 тона отпадъци на красиви места край Варна, много от които са рециклирани. Инициативата се провежда едновременно и в други избрани градове в страната.

Print Friendly, PDF & Email