01.03.2024

Разбита е организирана престъпна група за изготвяне и разпространение на фалшиви документи в страната и чужбина

Окръжна прокуратурата в град Добрич осъществява ръководство и надзор върху досъдебно производство, започнало на 31.01.2024 г. след проведена специализирана полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР, с участието на служители от Отдел 13, Отдел 7, дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, служители на Областните дирекции на МВР в Добрич и Варна.
Специализираната полицейска операция е била проведена с цел неутрализиране на организирана престъпна група за съставяне и разпространение на неистински официални документи на територията на страната и чужбина, като са били извършени претърсвания на девет адреса на териториите на областите Варна, Силистра и Добрич. Иззети са били множество вещи – мобилни телефони, принтери, преносими компютри, машини за ламиниране, печати, информационни носители и други материали и оръдия за съставяне и преправяне на документи. Иззети са били също така и изготвени неистински документи, както и парични средства. Установени са били 10 лица, съпричастни към престъпната дейност на групата.
По досъдебното производство се извършват действия по разследването. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email