02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пътят към пристанище Варна -Запад – тотално изровен! „Спасява животи, минаваш го с 10 км/ч“, коментират шофьори

Тежки коментари написаха шофьори от Варна по повод напълно разбития път под АМ „Хемус“, по който се стига до пристанище Варна-Запад. Той е толкова разбит, че на него не може да стане катастрофа, защото по него може да се кара с 10 км/ч, това написа в групата „Виждам те КАТ-Варна“ Емил Стоянов, който пусна показателни снимки от мястото.
„Явно държавата отдавна е абдикирала от инфраструктурата в региона, а ще предприема мерки за съживяване на икономиката…“, това гласи още първия коментар към публикацията. Пътят наистина е ключов за индустрията на Варненска област и състоянието му е необяснимо. Защото по изровената настилка може да се кара само с повишено внимание, някои подхождат с ирония към проблема – така е по-безопасно и не стават инциденти.
„Мотото е: „НЕ ПОДДЪЖАЙ ПЪТИЩАТА- СПАСИ ЖИВОТ“
„Правилното е „ОТКРАДНИ ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТА, ШОФЬОРИТЕ ДА СЕ ИЗБИВАТ“, такива реплики си разменят участниците в дискусията.
„Всеки ден минаваме с камионите от там, имам чувството че кабината ще хвръкне… Не мога да разбера за какво не го правят този път, минават скъпи камиони, стока за милиони лева…“, казва професионален шофьор, който прави курсове до най-голямото и важно пристанище на Варна.

Print Friendly, PDF & Email