20.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Протест заради неплатени пари на медици блокира центъра на София

Протестно автошествие, организирано от Националния синдикат „Защита“, тръгна от паркинга пред Националната художествена галерия в центъра на София. Председателят на синдиката Красимир Митов каза за БТА, че протестът е по повод на това, че на 1 април „премиерът е излъгал медицинското съсловие“, обещавайки увеличение на възнагражденията им. По думите на Митов, явно държавата няма пари, защото в синдиката са постъпили сигнали от „десетки болници, които е трябвало да получат през април COVID добавки, а все още тези пари не са платени“.
Протестираме и заради цената на горивата и електроенергията, тъй като смятаме, че те са спекулативни и допринасят за изключително повишената инфлация и обедняване на българина. Синдикат „Защита“ протестира и срещу повишаването на цената на хляба, каза още Красимир Митов. По думите му преди 3 дни цената на хляба е повишена с 30% без никакво основание за това. „Искаме да се случи нещо хубаво, ако не – оставка, защото явно тези хора не могат да се справят с кризата“, посочи Митов и допълни, че на 18 май ще подкрепят протеста на бизнеса.
Той уточни, че протестното автошествие на Синдикат „Защита“ е разрешено до 22:00 часа. То ще премине по бул. „Цариградско шосе“ до Площада на авиацията, като ще протестират и пред сградите на здравното и земеделското министерство, пред Министерския съвет и други институции.

Print Friendly, PDF & Email