04.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Пропадна новият терен на помощното игрище на стадиона

Настилката на новото помощно игрище на стадион “Панайот Волов” в Шумен пропадна преди обектът да бъде цялостно завършен. Предстои ремонт на ремонта.
Строежът на тренировъчно игрище с изкуствена настилка и зала до стадиона се извършва с 2,9 млн. лв., отпуснати от държавата. Той трябваше да е приключил през ноември миналата година.
“Констатирахме сериозни проблеми при изграждането на игрището и няма да го приемем, докато те не бъдат отстранени. Става дума за това, че са използвали за основата каменно брашно, което е поело вода при дъждовете”, каза за ШУМ.БГ кметът на община Шумен Любомир Христов. Той обясни, че трябва да се вдигне цялата изкуствена зелена настилка, да се подмени каменното брашно с чакъл, както е по проект, и тогава да се положи наново.
„Всичко това ще бъде, разбира се, за сметка на фирмата изпълнител. Ние няма да се разплатим с тях, докато не бъде свършено всичко както трябва”, каза Христов.
По отношение на новата зала до помощното игрище забележки общината няма. Тя обаче не може да се пусне в експлоатация, тъй като двата обекта са обвързани.
Изпълнител на дейностите е шуменката строителна фирма “Прис” ООД.

Print Friendly, PDF & Email