24.02.2024

Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна получи награда от конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“

Прокурор Валентина Дачевска от Окръжна прокуратура – Варна получи грамота от конкурса в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който се организира от общината в Благоевград със съдействието на посолството на Италия от 2009 г. насам. Тя бе удостоена за своя принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразената й подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение.
С ежегодното връчване на тези награди организаторите целят да допринесат за оценка на приноса на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и полицаи, които защитават обществените интереси и авторитета на професията си, и да стимулират работата им.
Валентина Дачевска е прокурор с доказан опит и висок професионализъм. Тя заслужи престижната награда с цялостния си принос в борбата на прокуратурата с престъпността във всичките й проявления. Дачевска е наблюдаващ прокурор по досъдебно производство за контрабанда на кокаин през България за Западна Европа

Print Friendly, PDF & Email