24.07.2024

Прокурор в Добрич иска постоянен арест за мъж, карал кола с 5, 02 промила алкохол и употребил дрога

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 35-годишен мъж, седнал зад волана на автомобила си след употреба на алкохол и наркотични вещества. Той ще остане в ареста за срок до 72 часа с цел да се яви пред съда в областния град за определяне на мярка за неотклонение. Предвид, че С.С. е осъждан през 2023 година за притежание на забранени субстанции, а управлението на автомобил след употреба на наркотици е извършено в условията на повторност, наблюдаващият прокурор ще настоява да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.
При рутинна полицейска проверка, вечерта на 17 януари 2024 година автомобилът на 35-годишния мъж бил спрян. При извършените от полицейските органи тестове било установено, че С.С. е седнал зад волана след като е консумирал алкохол. Техническото средство отчело рекордна концентрация от 5,02 промила в издишания въздух. Освен това, тестът за наркотици също бил положителен, като показал наличие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан и отведен в болнично заведение, където е взета кръвна проба за химически анализ, който ще покаже точното съдържание на алкохол в кръвта на водача, както и каква е употребената субстанция.
Лекият автомобил е предаден доброволно на органите на реда и към момента вече е извън движение. Предстои в съда да бъде внесено искането за задържане под стража на обвиняемия.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email