07.12.2023

Прокуратурата иска постоянен арест за мъж, ограбил жена на улицата

Районната прокуратура в Добрич наблюдава досъдебно производство срещу 22-годишния С. С. М., привлечен в процесуалното качество на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1 НК – грабеж.
В рамките на проведеното до момента разследване е установено, че на 4 ноември т.г., около 14:30 часа пострадалата М. А. се намирала в района на улица „Цар Калоян“ в град Добрич. Тя била забелязана от обвиняемия, който решил да отнеме дамската й чанта. С. С. М. се приближил до пострадалата М. А. и използвайки сила, изтръгнал чантата от ръцете й, ведно с намиращите се в нея вещи, както и сумата от 115 лв.
На 6 ноември С. С. М. е установен от органите на Първо Районно управление на МВР – Добрич, и е задържан за срок до 24 часа. Материалите по делото са докладвани на Районната прокуратура, като задържането на лицето е удължено за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Престои Районната прокуратура да внесе искане в Районния съд в Добрич за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
С. С. М. не е познат на правоохранителните органи. Той е неосъждан.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email