15.07.2024

Прокуратурата иска отстранявянето от длъжност на шефа на ВиК-Добрич, заради тръбата в реката

Районна прокуратура – Добрич, ще поиска отстраняването от длъжност на изпълнителния директор и член на борда на директорите на „ВиК – Добрич“ АД –  Тодор Гикински, заради безпрецедентното заустване на тръба в река Батовска за захранване на чешмите на квартал „Добротица“ и 2 високи блока в жк „Дружба“ и всички села по пътя Батово-Добрич.

Вчера в Районния съд е проведено разпоредителното заседание, по повдигнатото обвинение на Тодор Гикински в качеството му на длъжностно лице.

За безобразното му действие – тръба, с която от реката се захранват хорските чешми, първи алармираха в. „Добруджанска трибуна“ и електронното издание rns.

DT_12.03.2019

Според личните му заповеди към работниците, които са извършвали незаконното бентиране на Батовска и заустването на тръбата, това се правело, за да се намалят разходите за ток, които дружеството трупа за изпомпване на питейна вода.

След огласяването на данните от журналистическото разследване Тогава Гиниски  отрече, а после пробва да прехвърли вината на друг. Междувременно се опита да заличи незаконното съоръжение, но органите на реда осуетиха това.

DT_14.03.2019

Според неофициална информация по започнатото следствено дело има десетки разпитвани, които са потвърдили прякото участие и ръководна роля на Гикински в извършеното престъпление.

Припомняме, че това не е първият сблъсък на Гикински с правосъдието. Той е подсъдим и в Сандански, за това, че незаконно прокарал тръбопровод в родното си село.

Print Friendly, PDF & Email