24.09.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Продължават безплатните пешеходни турове, които разказват за историята на Варна

Безплатните пешеходни турове, показващи историята и архитектурата на града, продължават. Следващата обиколка е планирана за 27 август, научи Moreto.net.
Групата желаещи да научи повече за миналото на Варна ще потегли от сградата на Туристическия информационен център (Козирката) в 10.30 часа. В рамките на 90 минути лицензиран екскурзовод ще запознае участниците в тура с любопитни факти от историята на града. Обиколки с акцент история и архитектура ще има още на 8, 15 и 22 октомври, както и на 19 ноември.
Впечатление в програмата правят тематичните турове, свързани с някои предстоящи празници до края на годината. На 6 септември ще се състои обиколка „Съединението“. Фокусът ще е върху факти, свързани с обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 22 септември ще има тематичен тур „Независимостта на България“, а на 27 септември – „Туризъм с традиции – старите варненски хотели“. На 1 ноември предстои обиколка на тема „Ден на народните будители“. Сборният пункт е пред сградата на Община Варна. На шести декември акцент на тура ще бъде Никулден.
Инициативата се организира съвместно между Община Варна и Съюза на екскурзоводите в България. Групата се води от професионален лицензиран екскурзовод. Предварителни записвания не са необходими и участието в туристическата обиколка е безплатно. Началният час за всички турове е 10.30 часа, а отправната точка е Туристическият информационен център.

Print Friendly, PDF & Email