24.06.2024

Принц Уилям посети британски военни, базирани в Полша

Британският принц Уилям посети британски военнослужещи, разположени в Полша, съобщават Би Би Си и Асошиейтед прес. По време на среща с тях в сряда, състояла се във военна база близо до полско-украинската граница, той благодари на британските военнослужещи, че защитават „нашата свобода“, посочва Би Би Си.
Визитата на принц Уилям в полския град Жешув бе пазена в тайна от съображения за сигурност. Но в сряда полско издание все пак написа, че принцът ще пристигне в Полша, придружаван от съпругата си Кейт. Сега медиите съобщават, че той е бил сам по време на това посещение.
„Благодаря на всички ви за работата, която вършите тук“, заяви британският принц, който е престолонаследник на британската корона.
„Вие вършите една наистина важна работа тук и защитавате нашите свободи, което наистина важно. Всеки у дома ви подкрепя“, допълни принцът.
Жешув е на един час път с кола от границата в Украйна. Британската армия има база там, откъдето осигурява подкрепа за тази страна.
Принцът е посетил Полша по искане на британското правителство. Но Уилям още от началото на руската инвазия в Украйна не криеше подкрепата си за тази страна. Тази подкрепя той изрази в Туитър броени дни след началото на инвазията през февруари миналата година. Сега визитата му в Полша подчертава отново тази подкрепа.

Print Friendly, PDF & Email