28.02.2024

Преследваха из Шумен Тойота с шофьор без книжка

40-годишен мъж е задържан след полицейско преследване из шуменските улици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Около 15 часа днес екип, който осигурявал безопасността на движението в района на 5-ти километър подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация.
Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение и продължил. Създадена била веднага организация за спирането му. Екипът го последвал, като униформените подали информация на колегите за посоката, в която се движи. В шуменския квартал „Дивдядово“ екип на РУ-Шумен успял да го спре, след като Тойотата спукала гума.
Водачът направил опит да осуети отново полицейската проверка – заключил се в колата и се преместил на дясната седалка. Полицаите счупили стъклото, за да го извадят.
При опита за извеждане на мъжа от автомобила единият от полицаите се наранил на стъклото на Тойотата. След прегледа в МБАЛ се върнал на работа.
Оказало се, че зад волана е 40-годишен мъж от Шумен. Изяснено било, че свидетелството за управление на МПС на беглеца е отнето.
Задържан е за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 270 от Наказателния кодекс. Извършват се процесуално-следствени действия. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

40-годишният шуменец, който вчера бе задържан след полицейско преследване, е отказал да бъде тестван за наркотици. Мъжът има дълъг списък с провинения на пътя, съобщиха днес от пресцентъра на полицията.
Припомняме, че Тойотата на шуменеца бе преследвана с полицейски патрулки от 5-ти километър, по околовръстното, до кв. „Дивдядово“. Вчера от полицията добавиха, че при задържането му мъжът отказал да излезе доброволно от автомобила, посегнал към голям кухненски нож, но полицейски служител счупил стъклото на дясната врата и го извел от автомобила.
40-годишният шуменец е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като на 11 октомври 2022 година отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Тогава е бил задържан за притежание на наркотични вещества. Като водач има 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.
Във вторник дал отрицателна проба за алкохол, но отказал да бъде тестван за наркотици.
Очаквайте подробности.

Print Friendly, PDF & Email