21.02.2024

Премиерът Николай Денков и областният управител Добромир Добрев обсъдиха възможностите пред туризма в Шуменско

Във втория ден на посещението си в Шумен министър-председателят Николай Денков проведе среща с областния управител Добромир Добрев, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.
На разговорите в Областна администрация, в които участва и заместник областният управител Нели Георгиева, Добромир Добрев представи възможностите за развитие на културно-исторически туризъм чрез редицата обекти, които има на територията на област Шумен и които представляват интерес за туристите.
Обсъдени бяха състоянието на Националния историко-археологически резерват „Плиска“ и на Голямата базилика, както и възможностите за осигуряване на средства, за да продължи реставрацията и проучванията на базиликата и други обекти в резервата.
Тема на разговор беше взаимодействието между образователните институции, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Националния военен университет „Васил Левски“ за обучение и подготовка на кадри за област Шумен и региона.
Проф. Добромир Добрев информира министър-председателя за работата си с държавните институции и общините по време на тежката зимна обстановка и кризисните ситуации през последните две седмици на територията на област Шумен.

Print Friendly, PDF & Email