07.06.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Президентът на Молдова успокои, че в момента нищо не заплашва страната

В момента нищо не заплашва Молдова, но властите продължават да следят отблизо развитието на войната Русия – Украйна. Това каза президентът на Молдова Мая Санду, която даде съвместна пресконференция с президента на Литва Гитанас Науседа, който пристигна на официално посещение в Кишинев, пише Newsmaker.
„Обсъдих ситуацията в Молдова с президента Науседа. Ние следим отблизо развитието на събитията и правим всичко, за да предотвратим дестабилизиране на ситуацията в страната ни. Ние също така поддържаме постоянен контакт с нашите външни партньори и приятели“, каза Санду.
Президентът подчерта, че приоритет на правителството е запазването на мира.
„Нашите анализи и анализи на нашите партньори показват, че нищо не заплашва Молдова днес. Приоритет на властите е да запазят мира, живота и сигурността на гражданите“, каза Санду.
На 4 май Министерството на отбраната на страната обяви, че не вижда пряка опасност за Украйна от Приднестровието, но следи отблизо ситуацията в непризнатата република.
Според данни на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Молдова Русия умишлено ескалира напрежението в Приднестроието, с цел психологическа атака срещу Украйна и разпръскване на силите на украинската армия.

Print Friendly, PDF & Email