12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Предстоят ни тежки месеци


Ще трябва да се полагат много усилия за решаването на проблемите на гражданите, да се управляват ефективно кризите и да се предотвратяват нови такива, каза Стефан Янев
Ключовата задача на служебния кабинет ще е да гарантира, че електоралният процес ще бъде честен, прозрачен и легитимен.
Това каза служебният премиер Стефан Янев в началото на първото заседание на новоназначения служебен кабинет вчера, което започна с химна на Република България, а всеки министър получи екземпляр от Конституцията на страната.
„Основен приоритет на правителството ще е ефективно изпълнение на ангажимента по провеждане на демократични парламентарни избори и осигуряване на гаранции, че вотът ще бъде осъществен според правилата“, посочи Янев.
„Благодаря на министрите, които вече не са част от новия служебен кабинет. Имахме прекрасно взаимодействие. Резултатите са показателни. Мисля, че българското общество ги оценява високо. Пожелавам им успех в бъдещите начинания“, допълни още той.
По думите му пандемията продължава да бъде сериозно предизвикателство пред служебната власт.
„Трябва да се поддържа баланс между усилията на държавата да запази живота и здравето на гражданите и това да се гарантира нормалната работа на бизнеса“, каза още Янев.
По-рано той благодари на държавния глава Румен Радев за доверието и оценката на свършеното от служебния кабинет.
„Доверие, което от името на новоназначения служебен кабинет, обещавам да бъде оправдано по най-добрия начин. Трябва да обърнем поглед напред. Новият служебен кабинет и неговите задължения могат да бъдат фокусирани в две направления – организацията на честни и свободни избори“, каза Стефан Янев.
„Изборите са фундаментът на демокрацията, надявам се българските избиратели да са мотивирани и да имаме конструктивна конфигурация в следващия парламент. Нуждаем се от правителство подкрепено от стабилно парламентарно представителство“, заяви още той.
И отбеляза, че България се нуждае от устойчива перспектива.
„Едновременно с това, времето, което предстои, няма да е леко. Предстоят тежки месеци и ще трябва да се полагат много усилия за решаването на проблемите на гражданите, да се управляват ефективно кризите и да се предотвратяват нови такива. Служебният кабинет ще положи всички усилия интересите на гражданите да бъдат защитени“, посочи Стефан Янев.
„Оценката за служебните кабинети ще бъде дадена от българските граждани. Ще продължа да работя съвестно и отговорно в интерес на страната си. Каузата е една – България и нейното благополучие“, каза още служебният министър-председател.

Print Friendly, PDF & Email