15.04.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Представяне на триезичната детска книга „Водното конче и гривната“ от Елена Владова

На 14 февруари (петък) от 11, 00 часа в Сектор Работа с деца на Регионална библиотека „Дора Габе“ на учениците от 2 кл. на СУ „П.Р.Славейков” ще бъде представена триезичната книга за деца „Водното конче и гривната“ от Елена Владова. Освен авторката, в представянето ще участва и Теменуга Станчева, илюстратор на книгата.

Водното конче и гривната / La Libellule et le bracelet / The Dragonfly and the bracelet

„Водното конче и гривната“ е втората книга за деца, създадена в екип с художничката Теменуга Станчева след приказките „Човекът, който въздишал“ (2008 г.). Приказката е написана по повод участие на Теменуга Станчева в конкурс за макет на детска книга в Белгия. В настоящия си вид на три езика приказката за първи път вижда бял свят като печатно издание.

Водното конче и гривната“

В Къпиновия кът край Голямата синя река живее едно Водно конче. Всеки ден минава като другите, докато веднъж не се случва нещо необичайно. Приказка за обитателите край реката, за неочакваните срещи и приключения, за приятелството и за това къде започва и свършва една река. Подходяща за деца от 4 до 10 години и в обучението по чужди езици.

Елена Владова – автор и преводач
Теменуга Станчева – илюстрации

Триезично издание (български, френски и английски език)

Книгата е издадена от Издателство „Онгъл“ с подкрепата на Фонд „Култура“

Елена Владова е журналист в областта на културата, преводач от френски език и Монтесори педагог. Автор на книги за деца и възрастни и на пиеси за деца, две от които – „Коледно веселие с Цвятко и Брадатко“ и „Котаракът в чизми“ по Шарл Перо, са поставени в Държавен куклен театър – Варна. Редактор на сайтовете Градското списание (www.urban-mag.com) и Découvrir Varna (www.urban-route.com).

Теменуга Станчева е дългогодишен художник в ателието на Държавен куклен театър – Варна. Сценограф е на повече от десет куклени и драматични спектакъла, сред които „Снежната царица”, „Коледна магия”, „Щастливият принц”, „Учителят или сянка върху дъската”, „Кой  се страхува от Вирджиния Улф”. Илюстратор на книги за деца. Илюстрациите й към приказките „Човекът който въздишал“ и „Водното конче и гривната“ са представени на Международно биенале на илюстрацията „Златно перо” в Белград, както и в други изложби. Блог на Теменуга Станчева – https://stancheva.wordpress.com. 

Print Friendly, PDF & Email