08.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Председателят на Общинския съвет в Каварна запази поста си

След извънредното заседание на местния парламент в Каварна в четвъртък председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов остава на поста си. По точка 2 от дневния ред – за прекратяване на правомощията му, „За” са гласували 3-мата общински съветници от БСП, съветникът от АБВ и 4-мата независими общински съветници. „Против” са гласували 7 съветници, „Въздържали се” – 2-ма. Те са по 4-има от ГЕРБ и ВМРО и 1 от „Атака”.
„Председателят Йордан Стоянов заяви на заседанието, ще съди за клевета седемте общински съветници, които предложихме прекратяване на правомощията му заради това, че допусна уронването на престижа на институцията Общински съвет, след като се оказа замесен в скандала с бития в офиса на ГЕРБ кмет на село Белгун Благомир Станев в нощта срещу 5 април” – каза независимият общински съветник Нина Ставрева, бивш кмет на община Каварна.
Предложената декларация по повод извършеното физическо насилие и агресия над кмета на село Белгун Благомир Станев, за което той твърди, че е станало в офиса на ГЕРБ-Каварна, в нощта срещу 5 април, в присъствието на Йордан Стоянов, председател на Общинския съвет и на ГЕРБ-Каварна, и е подал жалба до прокуратурата, е била приета от всички 17 съветници, включително и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов е гласувал за нея – добави Ставрева.
„Категорично не приемаме решението на Общинскитя съвет. 7-те общински съвтници, които поискахме извънредното заседание, обсъждаме, че най-вероятно няма да участваме в работата на комисиите и в заседанията, защото не приемаме Стоянов да ни представлява като председател” – добави още Ставрева.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email