20.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Превозвачите отложиха протеста си

Координационният съвет, занимаващ се с организацията на протеста на превозвачите, реши вчера протест да няма. Шофьори на ТИР-ове и автобуси, които все още не знаеха за решението за отлагане на протеста, бяха връщани от организаторите. Превозвачите очакват и отговор защо във вторник при наличните документи за разрешението на протест от страна на Столичната община и СДВР, не бяха допуснати в центъра на София.
Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи обясни за „Хоризонт“:
„Снощи след дълги обсъждания щабът на протеста прецени, че в днешния (вчерашният бел. ред.) ден няма да се провеждат протестни действия. В движение ще решаваме как ще продължим. За нас беше от ключово значение това, което се случи снощи, че полицията дойде, започна да действа извън рамките на нормалното, според нас и поради тази причина ние не искаме да има ескалация на напрежението. За да се предпазим от възникване на такова напрежение, преценихме, че в днешния ден няма да има протестни действия“.
Вчера стана ясно, че превозвачите са получили от Столичната община и от полицията разрешение за протестни действия за днес и утре. Те обаче все още не са решили кога ще се възползват от това. Йордан Арабаджиев обясни, че протестиращите са по-скоро ориентирани към 18 май, когато към тях ще се присъединят представители и на други браншови организации.

Print Friendly, PDF & Email