23.07.2024

Пратиха в ареста баща и син, спипани с наркотици

Окръжният съд наложи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на двама мъже от Добрич – на 21 и 47 години, разследвани за държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд Добрич.

Спрямо 21-годишния е повдигнато обвинение за това, че на 3 август т.г., като извършител, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, метамфетамин, амфетамин и марихуана.

Според обвинението 47-годишният му баща е участвал в извършване на престъплението като помагач.

Окръжният съд, след като се запозна с данните по делото и след преценка на доводите на страните, счете, че към момента е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемите към разследваното престъпление, а също, че при по-лека мярка за неотклонение съществува реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Съдът мотивира определението си за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ и с високата степен на обществена опасност на разследваното престъпление, с лошите характеристични данни, представени за двамата, а също с данните, че 47-годишният обвиняем вече е осъждан 3 пъти.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок.

Print Friendly, PDF & Email