25.09.2020

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

По над 4 пътни нарушения на час засечени за денонощие в Стожер

208 лица, 158 автомобила и 5 заведения са проверени при 24-часовата специализирана полицейска операция на ОД МВР-Добрич
При специализираната полицейска операция в село Стожер под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич е задържан мъж, извършил кражба на телефон, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.
Престъплението било извършено в началото на седмицата. Материалите са предадени на Районната прокуратура в Добрич, където е образувано досъдебното производство за кражбата.
На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на село Стожер са били проверени 208 лица и 158 автомобила. Служители на реда от ОД на МВР в Добрич са влезли в пет заведения и търговски обекти. Проверени са били и 18 лица от активния криминален контингент.
Засечени и санкционирани по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта са били 112 нарушения по Закона за движение по пътищата.
Както вече съобщихме през предходните 24 часа на територията на добричкото село Стожер се проведе специализирана полицейска операция. Тя е в изпълнение на указанията на главния прокурор Иван Гешев към министъра на вътрешните работи Младен Маринов, да се пресира битовата престъпност с цел осигуряване на обществен ред и сигурност на българските граждани.

Газят минувачи на пешеходни пътеки


Двама, пресичащи по пешеходни пътеки, са пострадали при пътно-транспортни произшествия в рамките на 6 часа, съобщиха от ОД МВР-Добрич.
Инцидентите са регистрирани на 11 февруари.
В 11,45 ч. в ОДМВР Добрич чрез спешния телефон 112 е заявено от очевидец за настъпил пътен инцидент в Честименско с пострадал пешеходец.
На място изпратен екип на РУ Тервел, които установяват, че товарен автомобил “Фиат“ с добричка регистрация, управляван от 30-годишен водач от крушарското село Бистрец, е блъснал пешеходец. Произшествието е станало при маневра на заден ход, докато 84-годишният минувач пресича пътното платно по пешеходна пътека.
Пострадалият е настанен в реанимация на МБАЛ-Добрич, с фрактури на пето и шесто ребрени дъги в дясно, без опасност за живота.
Водачът на автомобила е изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух. Уредът отчита отрицателен резултат.
В 17,52 ч. в ОД МВР-Добрич, чрез телефонът за спешни повиквания 112, е заявено от очевидец за пътно-транспортно произшествие в Добрич. Екип на сектор „Пътна полиция“ на място установява, че по ул. „Отец Паисий“, непосредствено след кръстовището с ул. „Полковник Дрангов“ в посока бул. „Добруджа“ има пострадал минувач. Той пресичал по пешеходната пътека, когато 56-годишен мъж от Козлодуйци му отнел предимството и го блъснал. Пострадалият 64-годишен добричлия е с фрактура на лява китка. Освободен е за домашно лечение след оказване на първа помощ в МБАЛ Добрич.
Тестът на водача за наличие на алкохол в издишания въздух е дал отрицателен резултат.
По двата случая са образувани досъдебни производства.

Print Friendly, PDF & Email