18.04.2024

Почистиха от автомобилни гуми и от строителни отпадъци части от Шуменското плато

Акция по почистване на нерегламентирано изхвърлени автомобилни гуми направиха служители на ДПП „Шуменско плато“. С техниката, с която разполага дирекцията са събрани и извозени близо 70 гуми, като е създадено временно депо в района на Шуменската крепост, съобщиха от пресцентъра на парка.
През следващите дни се очаква гумите да бъдат взети от служители на Общинското предприятие „Чистота“, които ще ги предадат за депониране и обезвреждане.
Нерегламентирано изхвърлените отпадъци са събрани от територията на природния парк, като местата им са били локализирани при обход на служителите.
Преди дни служителите на ДПП “Шуменско плато” почистиха строителни и битови отпадъци, изхвърлени в парка от недобросъвестни граждани. Акцията се проведе в района над пещера Русалка и в двора на бившата детска градина до Шуменската крепост.
“За съжаление замърсяването на терени по платото зачестява, служителите на парка установиха и други места, където има отпадъци от битови ремонти” констатират от ДПП “Шуменско плато”
Дирекцията на природния парк се обръща към гражданите и фирмите с апел да не замърсяват защитената територия и да не изхвърлят гуми, битови и строителни отпадъци.

Print Friendly, PDF & Email