16.04.2024

Почетни отличия за добруджанци по повод Деня на Добрич

В Почетната книга на Община Добрич ще бъдат вписани имената на 11 загинали войници в родната казарма по време на изпълнение на войнския им дълг

На тържественото заседание на Общински съвет Добрич, посветено на Деня на Добрич – 25 септември, бяха връчени почетни отиличия на видни добруджанци, работили за духовната съкровищница на Добруджа.

Със званието „Почетен гражданин на Добрич“ бе удостоен главният художествен ръководител на ПФА „Добруджа“ Стоян Господинов за неговия изключителен принос и заслуги за съхраняване и развитие на добруджанските и българските традиции, фолклор и духовност, за популяризиране името на град Добрич и на Добруджа у нас и по света.

Почетният знак на Община Добрич за 2019 година бе връчен на Иван Тодоров. Той е основател, председател и летописец на организацията за хора с увреждания „ХобиСклуб“ в Добрич, новатор в областта на транспортното машиностроене, активен общественик и дарител – за неговата неуморна дейност в сферата на социалната политика, практика, партньорство, за приноса му за постигане на толерантност, равнопоставеност, интеграция в обществото на хората с увреждания и по повод неговата 75 – а годишнина.

Print Friendly, PDF & Email